בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה בכמות התביעות המוגשות כנגד רופאים ומוסדות רפואיים, כאשר מגוון הטעמים לכך רחב. קיבצנו למענכם רשימה של דוגמאות נפוצות, ואף טיפים מעשיים כיצד לנסות למנוע מראש נזקים אפשריים. כל המידע, בכתבה.
בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה בכמות התביעות המוגשות כנגד רופאים ומוסדות רפואיים, כאשר מגוון הטעמים לכך רחב. קיבצנו למענכם רשימה של דוגמאות נפוצות, ואף טיפים מעשיים כיצד לנסות למנוע מראש נזקים אפשריים. כל המידע, בכתבה.
בעשור האחרון נראה כי חלה מגמת עליה בשיעור הגשת תביעות נגד רופאים פרטיים, מרפאות פרטיות וציבוריות ובתי חולים, בטענות לטיפול שגוי ובלתי ראוי. רופאים אלה יכולים להיות מתחומי התמחות שונים החל מרופאי משפחה, מנתחים ועד רופאים לרפואה משלימה ורפואה אסתטית.
רשלנות רפואית היא למעשה מצב שבו ניתן שירות ללקוח ותוך כדי כך בוצעה סטייה מהנורמה שהביאה לידי נזק למטופל. לעיתים מדובר בנזקים פיזיים שאז ישנה עילה לתביעה, אך ישנם מקרים בהם ניתן להגיש תביעה ללא כל הוכחת נזק ולנצח בתביעה.
לרשלנות רפואית יש פנים רבות, אך המקרים הנפוצים בגינם מוגשות תביעות, יפורטו בכתבה להלן.
רשלנות רפואית בתקופת הריון היא שכיחה, הרי יש לא מעט בדיקות ואבחונים אותם יש לבצע במהלך ההריון, הרי בל נשכח כי מדובר בתחום רגיש שכל טעות עלולה לגרום לנזק רב לעובר ולאם ההרה. המקרים בהם יש עילה לתביעה הם: טעויות באבחון בדיקות רפואיות כגון – טעויות אבחון סוכרת הריון, בדיקות מי שפיר שהביאו להפלת העובר, אי אבחון של מחלות גנטיות, בדיקות שלא לצורך ועוד מקרים שונים.
טרם הליך של טיפול רפואי כדוגמת ניתוח, טיפול אסתטי ועוד, על הרופא ליידע את המטופל על התהליך ועל השלכותיו, ובכלל ליידע את המטופל על מצבו הבריאותי. בתהליך מתן המידע, על הרופא ליידע את המטופל על הסכנות הכרוכות בביצוע הטיפול ועל הסיבוכים האפשריים. ללא הסבר מקיף על הטיפול וללא אישור בכתב מהמטופל או מטעם אפוטרופוס מטעמו (במקרים של קשישים או חולים סופניים), לא ניתן להתחיל לבצע את הטיפול וחריגה זו יכולה להיות רשלנות רפואית, מכיוון שאולי המטופל היה מסרב לבצע את התהליך אם ידע את ההשלכות של הטיפול.
בדיקות רפואיות שונות נועדו לצורך אבחון מחלות שונות ולמצוא להן מרפא או לשלול אותן. אך גם בבדיקות אלו ישנן עילות לתביעה בגין רשלנות רפואית כגון – אי פיענוח נכון של בדיקות, אי שימת לב לתוצאות, אי ביצוע הבדיקות בצורה נכונה ועוד. אם כך, גם בדיקה רפואית פשוטה יכולה להביא לידי רשלנות מטעם הרופא, צוות המעבדה, טכנאים ואנשי צוות נוספים.
יש תרופות או טיפולים מסוימים שאינם מתאימים לכל אחד בשל העבר הרפואי של המטופל. מסיבה זו, טרם ביצוע טיפולים ומתן תרופות, על הרופא לבחון את העבר הרפואי של המטופל ואת ההיסטוריה הגנטית שלו על מנת לתת לו בבטחה את הטיפול או התרופות המתאימות לו. לדוגמא – רוב הנשים יכולות ליטול גלולות למניעת הריון ללא שום חשש, אך במידה ומדובר באישה הסובלת מקרישיות יתר בדם, הגלולות עלולות לסכן אותה, לכן על הרופא לוודא כי היא לא סובלת מתופעה זו, טרם מתן המרשם.
רפואת שיניים כוללת מגוון טיפולים, חלקם אסתטיים וחלקם חיוניים לבריאות השיניים. בשני מקרים אלה עלולה להיות עילה לתביעת רשלנות רפואית בשיניים בשל נזק פיזי או נפשי שנגרם למטופל. רשלנות זו יכולה להיגרם עקב אי אבחון של הבעיה או מחלת השיניים שהביאה לידי נזק למטופל, או מתן טיפול שגוי. אבחון שגוי יכול לנבוע מחוסר תשומת לב, פיענוח שגוי של בדיקות, חוסר ידע ועוד.
קיימים לא מעט סוגים של טיפולים אסתטיים ונראה כי תחום זה הולך ומתפתח בקצב מסחרר, הרי כל מי שמעוניין במראה צעיר יותר ולחזק את הביטחון העצמי שלו, יכול לגשת למרפאות השונות ולקבל את מבוקשו. אך בדומה לטיפולים רפואיים, גם בטיפולים אסתטיים עלולה להתרחש רשלנות רפואית שיכולה לגרום לנזק חמור למטופל, אם זה בעת השתלת שיער, הרמת חזה, הזרקות בוטוקס, שאיבות שומן ועוד מני רבים.
בכל מקרה של רשלנות רפואית, יש צורך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום שיוכל לייצג אתכם בצורה מקצועית מול בית משפט, על מנת לקבל פיצוי כספי עבור הנזק שנגרם לכם. אך ישנה חשיבות רבה בבחירת עורך דין מיומן המכיר היטב את החוקים השונים על מנת לקדם אתכם למטרה.
רשלנות רפואית הינו מצב בו הטיפול הרפואי אשר ניתן למטופל חרג מדרך הטיפול הסטנדרטית, המקובלת והסבירה, באופן שגרם נזק למטופל.
רשלנות רפואית בהיריון מתרחשת כאשר הרופא אשר מלווה את האישה ההרה לאורך ההיריון, חורג מסטנדרט רפואי סביר, וכתוצאה מכך נגרם נזק לאישה ההרה או לעובר. כך למשל, אם שגה הרופא בפענוח הבדיקות הרפואיות, לא הביא לידיעת האישה בדיקות שעליה לערוך, ועוד.
רופא חייב ליידע את המטופל טרם הטיפול אודות התהליך והסכנות שעלולות להתרחש בגינו. אם לא עשה כן, הרי שהסכמת המטופל לטיפול לא הייתה מדעת, ולא הייתה מבוססת על המידע הרלבנטי, על הבנה של אלטרנטיבות טיפוליות, ועל הסיכויים והסיכונים של הטיפול המוצע. במקרה שבו הרופא לא יידע את המטופל בסכנות, ייתכן שהדבר יהווה רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית בבדיקות רפואיות יכולה להתבטא בפענוח שגוי של תוצאות הבדיקה, הפניה לבדיקה בשלב מאוחר מידי, טעויות שנעשות במהלך הבדיקה, ועוד – כאשר בגין אלה נגרם למטופל נזק.
רשלנות רפואית בטיפולי שיניים יכולה להיגרם אם רופא השיניים אבחן בצורה לא נכונה את המצב הרפואי או אם טיפל במטופל בצורה שחרגה מסטנדרטים של טיפול שיניים סביר. אם בגין אלה נגרם נזק למטופל, לרבות נזק נפשי, ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית.
תגובות (0)