תביעה: לקה בסוכרת עקב פגיעה בעבודה ואיום מצד המעסיק | אלמוג-שפירא בתקשורת

עובד לקה במחלת הסוכרת זמן קצר לאחר אירוע חריג שאירע במקום עבודתו (ויכוח חריף למול עובד אחר ואיומים מצד מעסיקו על כך שיפטרו). פנייתו אל הביטוח הלאומי להכרה במחלתו כפגיעה בעבודה וכן קבלת גמלאות מתאימות, נדחתה. לטענת הביטוח הלאומי, אין קשר בין מחלתו והאירועים המתוארים. בעקבות כך, פעלנו להגשת תביעה בשם העובד לבית הדין האזורי לעבודה. ראו כתבות שפורסמו בתקשורת.

חזרה >

סוכרת מעבודה

פגיעה בעבודה היא נזק גופני או נפשי שנגרם לעובד תוך כדי ובשל תנאי עבודתו. הפגיעה עשויה להתבטא במחלה שמתפתחת בהדרגה עקב תנאי העבודה או בנזק שנגרם לעובד עקב תאונה.

האם סוכרת שהתפרצה בפתאומיות אצל עובד ימים ספורים לאחר שמעסיקו איים לפטרו, מהווה פגיעה בעבודה? בתביעה שהגיש משרדנו, אנו טוענים שאכן כך.

התובע, המיוצג על ידינו, נקלע לוויכוח חריף במקום עבודתו עם עובד אחר ועם מעסיקו. כשהוויכוח הסלים, איים המעסיק לפטר את התובע. התובע עזב את המקום בכעס ולמשך מספר ימים נמנע מלהגיע לעבודה. במהלך ימים אלה החל לחוות תסמינים חריגים, שמעולם לא חווה בעבר, ובהם צמא גדול, טשטוש ראייה וירידה במשקל.

בבדיקות רפואיות הסתבר כי הוא סובל מסוכרת.

כל הנתונים מצביעים על כך שהתובע לקה בסוכרת בעקבות סערת הנפש שנגרמה לו כתוצאה מהוויכוח. למרות זאת סירב הביטוח הלאומי להכיר בו כנפגע עבודה, בנימוק שמחלתו לא התפתחה עקב תאונת עבודה או תנאי עבודתו.

לעומת זאת, בתביעה שהגשנו לבית הדין לעבודה נגד הביטוח הלאומי, עמדנו על כך, שהעימות הקשה שחווה התובע הוא "אירוע חריג בעבודה", שמתקיים קשר סיבתי מובהק בינו לבין הסוכרת.

"אירוע חריג בעבודה": אפילו מסיבת פרישה

כאשר שמן רותח נשפך על טבח במהלך עבודתו במסעדה, ברור שמדובר בתאונת עבודה, וכך גם כאשר פועל בניין נפצע בעת שעבד על פיגומים. אבל לעיתים הפגיעה אינה מתרחשת עקב תקלה פיזית אלא עקב לחץ או מתח נפשי כבד שהעובד חווה בעקבות אירוע כלשהו שהתרחש בעבודה.

במקרים כאלה, הקשר סיבתי בין הפגיעה לבין האירוע בעבודה לא תמיד מובן מאליו. עם זאת, הפסיקה בהחלט הכירה באירועים שהסבו מתח או התרגשות ניכרים לעובד כ"אירוע חריג בעבודה" שהוביל לפגיעה גופנית או נפשית.

כך למשל, בפסק דין שסקרנו כאן באתר המשרד (החמרה במצב נפשי עקב התפרעות של לקוחה), קיבל בית הדין לעבודה את תביעתו של מנפיק רב-קו באגד שטען כי נגרם לו נזק נפשי עקב אירוע בעבודתו, שבו הותקף בצעקות וקללות ע"י לקוחה. בית הדין קבע כי התפרעות הלקוחה הובילה להחמרה בהפרעה נפשית שממנה סבל התובע עוד בעבר, וכי יש להכיר בהחמרה כפגיעה בעבודה.

בתיק אחר דווקא נסיבות משמחות לכאורה הוכרו כ"אירוע חריג בעבודה" (עבל (ארצי) 18610-05-16). במקרה זה, עובד לקה בהתקף לב לאחר אירוע פרידה מעמיתיו לרגל פרישה. בית הדין קיבל את עדות העובד כי אחזה בו התרגשות חריגה בעת האירוע, וקבע כי הפרידה מהעמיתים בשילוב עם עצם היציאה לגמלאות, הן נסיבות דרמטיות מספיק על מנת שיוכרו כ"אירוע חריג".

פרסום בתקשורת

לנוכח הדין הקיים, טענו בתביעה, כי לא הייתה הצדקה לדחיית התובע ע"י הביטוח הלאומי, וכי למעשה מדובר בהתנערות חסרת תום לב מעובד, בניסיון לחסוך כספים.

בגיבוי מסמכים רפואיים, הצבענו על כך שהתובע היה אדם בריא בתכלית לפני אירוע הריב בעבודה, והבהרנו שסוכרת הוכרה לא אחת בפסיקה כמחלה שעשויה להתפתח על רקע אירוע טראומטי.

כיוון שהריב שחווה התובע בשילוב עם האיום בפיטורים הם ללא ספק אירוע טראומטי שעלול להוביל להתפרצות סוכרת, טענו כי יש להכיר בריב כאירוע חריג בעבודה ובתובע כנפגע עבודה.

ראו כתבות שפורסמו אודות התביעה בתקשורת:

סוכרת כפגיעה בעבודה

לקה בסוכרת

מאמרים נוספים בנושא

תגובות (0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *