מציאות אכזרית טפחה על פניו של יצחק, מחנך ותיק בבית הספר "בני ציון" בירושלים, לאחר שלקה בהתקף לב ואיבד את כושר עבודתו. למרות שהחזיק בידיו ביטוח אובדן כושר עבודה של חברת "הראל", ולמרות שהביטוח הלאומי הכיר בו כנכה בשיעור של מאה אחוז, סירבה חברת הביטוח לשלם לו תגמולי אובדן כושר עבודה.
נימוקה של החברה היה מקומם להפליא. אתה מסוגל לעבוד בעיסוק סביר אחר, כמו שמירה בשער, במקום עיסוקך המקורי, נאמר ליצחק, ולכן אינך זכאי לתגמולים.
בלתי-מתקבל על הדעת? בפועל, סיפורו של יצחק הוא רק אחד מיני רבים, מסביר עו"ד רפאל אלמוג ממשרדנו, בכתבת טלוויזיה שלפניכם, אשר שודרה בחדשות ערוץ "כאן", על הקשיים שמערימות חברות הביטוח על מבוטחי אובדן כושר עבודה, ובה הוצג המקרה של יצחק.
לדברי עו"ד אלמוג, מדובר, למעשה, בשיטה שמפעילות חברות הביטוח כדי לחמוק מתשלום תגמולי אובדן כושר עבודה למבוטחיהן. החברות נתלות בתנאי המופיע בפוליסות הביטוח, לפיו מבוטח שאיבד את כושרו לעבוד בעיסוקו המקורי, יהיה זכאי לתגמולים רק אם איבד את כושרו לעסוק בכל "עיסוק סביר אחר, התואם את השכלתו, הכשרתו וניסיונו".
במקרים רבים, זוכה תנאי זה לפרשנות רחבה ומרחיקת לכת במיוחד מצד חברות הביטוח, שאין שום קשר בינה ובין המציאות. כך, מבוטחים הסובלים ממחלה או פגיעה חמורה, שאינה מאפשרת להם לעבוד ולהתפרנס, מוצאים עצמם בפני שוקת שבורה, הואיל וחברת הביטוח מסרבת להכיר באובדן כושר העבודה שלהם בטענה שהם מסוגלים לעבוד ב"עיסוק אחר" כלשהו.
זהו כשל בתחום ביטוחי אובדן כושר עבודה, שמונע ממבוטחים לקבל את המגיע להם על פי פוליסת הביטוח ונועד להגדיל רווחיהם של תאגידי הביטוח, מבהיר עו"ד אלמוג. לדבריו, אין זה הגיוני שחברות הביטוח נוקטות מבחן חמור יותר מהביטוח הלאומי, הידוע בכלליו המחמירים, ומסרבות להכיר באובדן כושר עבודה של מבוטחים, שהוכרו ע"י הביטוח הלאומי כסובלים מאובדן כושר עבודה מלא.
עוד בכתבה: מה קרה לג', הסובל מפגיעה בעמוד השדרה, כאשר חזר כמטופל פרטי לרופא שבדק אותו בעבר מטעם חברת הביטוח וקבע שהוא כשיר לעבוד? צפו וגלו.
תגובות (0)