עצוב לומר זאת, אך אפילו מחלת הסרטן ונכויות קשות הנגרמות כתוצאה ממנה אינן מרשימות במיוחד את חברות הביטוח. כך עולה בבירור מהמקרה הקשה של חיים, אחד מלקוחות משרדנו.
צפו בכתבה, שבה מרואיין גם עו"ד רפאל אלמוג ממשרדנו, המצביע על השיטות הפסולות בהן נוהגות חברות הביטוח בישראל:
חיים, מתקין דלתות פלדלת, שחלה בסרטן המעי הגס בשנת 2012 ואיבד עקב כך את יכולתו לעבוד לא האמין שזה קורה לו. ביום אומלל אחד, נדהם לגלות כי "ביטוח ישיר", המבטחת שלו, החליטה להפסיק לשלם לו תגמולי אובדן כושר עבודה, אחרי למעלה משנה, והותירה אותו בפני שוקת שבורה.
חיים, בן 55 כיום, עבר כריתה של חלק מהמעי וכן טיפולי הקרנות וכימותרפיה. המחלה והטיפולים הותירו אותו במצב גופני ירוד ביותר, המתבטא, בין השאר, בכאבי בטן כרוניים עזים, בחולשה, באובדן תחושה בידיים ובפגיעה במעיים, המאלצת אותו להתפנות בשירותים עשרים פעם ביום ויותר.
לא יכול להיות חולק, כי מצבו הבריאותי הכרוני של חיים אינו מאפשר לו להמשיך לעבוד בעיסוקו המקורי, הכרוך במאמץ פיזי ניכר, או בכל עבודה אחרת התואמת את הכשרתו וניסיונו.
משום כך, כאשר חיים פנה למשרדנו, החלטנו ללא היסוס להגיש בשמו תביעה לבית המשפט נגד ביטוח ישיר. צירפנו לתביעה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית להוכחת חומרת מצבו הבריאותי של המבוטח, והבהרנו כי לא הייתה כל הצדקה להפסקת התגמולים. הדגשנו כי צעד זה של המבטחת משקף חוסר תום לב מוחלט, וביקשנו מבית המשפט להורות לה לשלם למבוטח רטרואקטיבית את התגמולים שמנעה ממנו.
אנו מאמינים כי בית המשפט יעשה צדק עם לקוחנו, אך למרבה הצער, זהו רק מקרה אחד מיני רבים, שבהם חברות הביטוח מתכחשות לחולי סרטן ולחולים סיעודיים, ללא הצדקה. כתבה ששודרה לאחרונה בערוץ 12, שבה סופר גם על המקרה של חיים, ממחישה זאת היטב.
בין השאר, מתייחסת הכתבה לשיטות הנלוזות שנוקטות המבטחות כדי להתנער ממבוטחים חולים, ובכלל זה הפעלת חוקרים פרטיים העוקבים אחרי המבוטחים במטרה להוכיח כי תפקודם הפיזי תקין.
ראו כתבה שפורסמה באתר מאקו אודות המקרה: http://snip.ly/39dkk3
ראו כתבה שפורסמה בעיתונות:
תגובות (0)