הצעת חוק שניסחו עורכי הדין אלמוג-שפירא למען מבוטחי הסיעוד | משרדנו בתקשורת

תחום תביעות הסיעוד קרוב לליבנו. עם הקמת המשרד, נטלנו על עצמנו להוביל שינוי של ממש ביחס בו נוקטות חברות הביטוח כלפי חולים סיעודיים אשר רכשו במיטב כספם פוליסות סיעוד.

חרתנו על דגלנו לסייע ללא לאות לשינוי ושיפור המצב המשפטי של המבוטחים הסיעודיים.

בימים אלו ממש, משרדנו מוביל יחד עם אורלי וילנאי, גיא מרוז וח"כ איציק שמולי ניסיון לשינוי החוק בישראל, באופן בו הליך משפטי של מבוטח סיעודי מול תאגיד ביטוח, במחלוקת בשאלת קיומו של "מצב סיעודי", יתנהל בצורה מהירה, הוגנת ומקצועית.

מוזמנים כבר עתה לצפות בראיון עם עו"ד רפאל אלמוג, שנערך בעניין זה בתוכנית הבוקר של אורלי וגיא, ולהבין עד כמה השינוי, ככל ויתקבל בכנסת ישראל, עשוי להטיב עם הקשישים הסיעודיים בישראל, ולתקן במעט את העוול שנגרם בשנים האחרונות:

על השינוי בקצה המזלג

על פי המצב המשפטי הנוכחי, קשיש אשר נדחתה תביעתו לתשלום תגמולי סיעוד, נדרש לצרף לתביעתו חוות דעת רפואית, אשר עלותה כאלפי שקלים. חברת הביטוח רשאית להגיש חוות דעת נגדית בתוך 60 ימים לאחר מכן, ובסופו של דבר עשוי בית המשפט למנות מומחה מטעמו.

התנהלות משפטית זו, גורמת לכך שמלבד לעלויות היקרות בהם נדרש חולה סיעודי לשאת לצורך מימוש זכויותיו, התביעה עשויה להתארך למשך פרקי זמן ארוכים.

כל זאת, אף שבפועל, המחלוקת לרוב אינה של שאלה "רפואית", אלא דווקא של פרשנות תנאי הפוליסה (התקיימותם של לפחות 3 מתוך 6 הפעולות היומיומיות: הליכה, הלבשה, אכילה, ניידות, מעברים ושליטה על סוגרים, או להגדרה של "תשוש נפש"). ובעניין זה, כבר נקבע בפסיקה כי לבתי המשפט הכלים הטובים ביותר.

ככל והדין הישראלי ישתנה כמוצע על ידי משרדנו בנוסח החוק, באופן בו תביעות על פי פוליסות סיעוד, בהן קיימת מחלוקת בשאלת מקרה הביטוח, יתנהלו בסדר דין מהיר, ולמעט מקרים חריגים ללא חוות דעת, נגיע לתוצאה ראויה וצודקת אף מבחינה מוסרית וחברתית.

במקרים בהם יראה בית המשפט כי המחלוקת אינה יכולה לבוא לכדי פתרון בדרך של "פרשנות תנאי הפוליסה על פי הממצאים העובדתיים", יוכל למנות מומחה רפואי מטעמו.

בנוסף, הוצע לקצר את המועדים למתן פסק דין, באופן בו יובטח כי יינתן פסק דין בתביעה בתוך 6 חודשים לכל היותר.

ודוק, המבוטח הסיעודי מחד יזכה לקבלת יומו באופן מהיר אשר יבטיח ככל הניתן את האפשרות שיעשה שימוש בתגמולי הביטוח, ככל ויסתבר שזכאי להם. מאידך, תזכה חברת הביטוח לבירור מהיר, אשר יפחית עלויות משפטיות ויאפשר וודאות ושקיפות משפטית, הן מהפן החברתי והן הציבורי, בהתאם לתכליתן הסוציאלי של חברות הביטוח.

התיקון המבוקש מטיב עם הצדדים, מייעל את המערכת המשפטית באופן של הפחתת העומס המוטל עליה, ועומד בהלימה עם תכליות הצדק והיעילות הכלכלית והחברתית.

מאמרים נוספים בנושא

כלל סירבה לשלם לחולה פרקינסון ואלצהיימר
עו"ד רפאל אלמוג,
26.03.2016
לאחר שהביטוח הלאומי הכיר במצבו הסיעודי של חולה פרקינסון ואלצהיימר, גם הפניקס ...קרא עוד
עיכוב בביצוע סי טי
עו"ד רפאל אלמוג,
04.07.2016
סרגיי. צעיר בשנות ה 50 לחייו התמוטט לפתע בחנות. כאשר הגיע לבית החולים וולפסון אף לא ...קרא עוד
דימום מוחי שלא אובחן
עו"ד רפאל אלמוג,
01.06.2016
למשרדנו הגיעה לקוחה אשר בעלה המנוח נפטר בבית החולים וולפסון לאחר שהתמוטט בסופר בו ...קרא עוד
זכאות התלויה במבטח
עו"ד רפאל אלמוג,
07.10.2018
האם קשיש חולה דמנציה, שאינו זוכר את כתובתו, יימצא בסכנה אם ייצא לרחוב לבד? על פניו, ...קרא עוד

תגובות (0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *