עצות מעשיות לנפגעי תאונות דרכים - כך תבטיחו פיצוי מקסימלי | אלמוג-שפירא עו"ד

נפגעת בתאונה? אנו ערים לכך שהימים הראשונים לאחר התאונה הינם טראומטיים וקשים. על מנת להקל עליך בהתמודדות ובהבנת הזכויות, ערכנו למענך כתבה הכוללת שורה של עצות וטיפים מעשיים, המסבירים בצורה קלה וברורה כיצד מומלץ לפעול לצורך הבטחת קבלת פיצוי מקסימלי.

חזרה >

עצות שימושיות

רישום פרטים חשובים

לאחר אירוע של תאונת דרכים חשוב לתעד ולרשום פרטים חשובים כגון: פרטי כלי הרכב המעורבים, מספרי פוליסות, פרטים ליצירת קשר, עדים ואף תרשומת אישית אודות נסיבות האירוע. אנו מבינים כי פעמים רבות המצב הרפואי לאחר תאונת דרכים אינו מאפשר זאת, אך במידת האפשר עשו זאת מוקדם ככל הניתן או בקשו מחבר או בן משפחה לסייע בנושא. תיעוד או איסוף ראיות בשלב מאוחר יותר, עשוי לא להניב תוצאות ולהקשות על מימוש זכויותיכם.

מסירת הודעה במשטרת ישראל

למסירת ההודעה אודות התרחשות של תאונת דרכים ונסיבותיה מטרה כפולה: [א] מדובר באסמכתא אותנטית (ככל והדבר נעשה בסמוך לאחר התאונה) לפיה התאונה אכן התרחשה ועל כן חברת הביטוח אינה יכולה להכחישה, אלא אם בידה ראיות אחרות הסותרות זאת. [ב] לאישור המשטרה חשיבות מצד המוסדות הרפואיים. על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, על חברת הביטוח מוטלת חובה לשאת בהוצאות הטיפולים הרפואיים עקב התאונה. לאחרונה תוקן חוק ההסדרים כך שהאחריות לטיפול הרפואי והוצאותיו מוטל על קופות החולים. ברם, על מנת שהנ"ל יעניקו לנפגע טיפול רפואי ללא דרישת תשלום, עליו להציג אישור משטרה.

קבלת טיפולים רפואיים ושמירה על תיעוד רפואי

לא זו בלבד שהדבר חשוב על מנת שתוכלו להשתקם ועל מנת שחברת הביטוח לא תוכל להעלות טענות של "הפרת חובת הקטנת הנזק", הדבר חשוב אף על מנת שבבוא העת יוכל עורך דין תאונות דרכים המטפל בעניינכם להציג לבית המשפט "רצף של טיפולים רפואיים" המעיד על אפשרות של גרימת נכות. בהיעדר אישורים רפואיים מספיקים (ראשית ראייה), לא יוכל עורך הדין לפעול למינוי מומחה מטעם בית המשפט על מנת שיעריך את הנזקים שנגרמו לכם עקב התאונה. כפי שנראה להלן, בהליכי של תביעות ביטוח חובה, לא ניתן לצרף לכתב התביעה חוות דעת רפואית, והדרך היחידה השמורה לנפגע כדי להוכיח את נזקיו / נכותו היא באמצעות הגשת בקשה כאמור.

הוצאות רפואיות

כחלק מרכיבי הפיצוי הקובעים בחוק, זכאי נפגע תאונת דרכים לפיצוי עבור כלל הנזקים אשר נגרמו לו בעקבות התאונה ואשר אלמלא אירעה לא היה מוציאם. על מנת שעורך הדין יוכל לפעול במסגרת תביעת ביטוח חובה להשבת ההוצאות בהן נשאתם, ואף על מנת שיוכל להציג אפשרות שבה תיאלצו לשאת בהוצאות דומות בעתיד, עליכם לשמור את כל הקבלות של ההוצאות ולהעבירם באופן שוטף אל עורך הדין.

דעו כי בפסיקה אושרו לנפגעי תאונות דרכים גם החזרים של הוצאות רפואיות אשר אינן כלולות במסגרת הרפואה הציבורית, ואשר הומלצו לנפגע על ידי הרופא המטפל לשם שיקומו הרפואי.

יחד עם זאת, על מנת לייתר ויכוחים מיותרים, בקשו מהרופא המטפל כי ייתן לכם המלצה מפורשת, ובמידת האפשר קבלו את אישור חברת הביטוח ומראש לביצוע הטיפולים. ככל והלה תסרב, עמדו על החזר הוצאות אלה במסגרת ההליך המשפטי.

התנהלות מול חוקרי ביטוח

חוקרי ביטוח ממונים כדרך שגרה בהליכים של תביעות ביטוח חובה המוגשות לחברות הביטוח. לרוב, כאשר חברת הביטוח מרגישה שיש לה בתיק כלשהו "סיכון" היא פועלת להוצאת דו"ח חקירה לשם אימות מצבו הרפואי והתפקודי של הנפגע ואימות טענותיו. חשוב להבין חוקר ביטוח נשלח מטעם חברת הביטוח ועובד עבורה, כך שעליו לשרת את האינטרסים שלה ולספק לה "הצלחות". לשם ביצוע הדברים חוטאי חוקרים פעמים רבות תחת הוראות חוק. עורכי דין העוסקים בתחום תביעות ביטוח חובה בקיאים בטריקים של חוקרי הביטוח וינחו אתכם היטב כיצד להתנהג עם חוקרי הביטוח.

חשוב לדעת כי כאשר הינכם מיוצגים על ידי עורך דין, חל על החוקר איסור מפורש ליצור עימכם קשר ברשות היחיד (בשונה מרשות הרבים – למשל לצלם אתכם ברחוב) ויצרת קשר כאמור עלולה לעלות כדי הסגת גבול והפרת זכות הייצוג של אדם הקבועה בחוק לשכת עורכי הדין.

איסורים נוספים החלים על חוקרים פרטיים ניתן למצוא בחוק החוקרים הפרטיים ותקנותיו.

הצעה לסיום התיק מצד חברת הביטוח

היזהרו מפני הצעות הניתנות לכם על ידי נציגי חברות הביטוח בשלב מוקדם שלאחר תאונת הדרכים, ולכל שכן בטרם התגבש מצבכם הרפואי.

המלצתנו אליכם מפורשת ואינה משתמעת לשני פנים – פנו לקבלת עורך דין תאונות דרכים הבקיא בתחום ואשר יוכל להעריך כדבעי את שיעור הנזק לכם הינכם זכאים. אל תנסו לנהל תביעות ביטוח חובה בכוחות עצמכם אם אין לכם את הכישורים המשפטיים לכך. קל וחומר שעה שבכל מקרה של פסק דין, על כל סכום שייפסק לחובת חברת הביטוח, יחייבה בית המשפט גם בהוצאות המשפט שלכם, לרבות שכר טרחת עורך דין, כך שאין סיבה שלא לפנות אל עו"ד מתאים.

התיישנות בתביעות נזיקין / תאונות דרכים

שימת ליבכם כי תקופת ההתיישנות הקבועה בחוק ההתיישנות להליכים כגון דנא הינה שבע שנים ממועד אירוע התאונה. ביחס לנושא זה, ראו פרק נפרד לדיון שהוקדש במדריך תביעות ביטוח חובה שערכנו.

מאמרים נוספים בנושא

מהי תאונת דרכים?
עו"ד רפאל אלמוג,
12.03.2017
הגדרת המונח "תאונת דרכים", אינה משימה קלה כלל וכלל, בייחוד כאשר אין מדובר בנסיבות ...קרא עוד
צליפת שוט כמנגנון פגיעה שכיח בתאונות דרכים
עו"ד רפאל אלמוג,
21.11.2023
צליפת שוט (Whiplash) הינה כינוי לפגיעה ברקמות הרכות של הצוואר שנגרמת מטלטול מהיר קדימה ...קרא עוד
הגורם האחראי
עו"ד רפאל אלמוג,
05.02.2017
הגורם האחראי לפיצוי עשוי להשתנות ממקרה למקרה, בייחוד כאשר אין מדובר במקרה של ...קרא עוד

תגובות (0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *