רשלנות רפואית בניתוח להגדלת חזה | אלמוג-שפירא עו"ד

ניתוחי הגדלת חזה, כמו כל הליך כירורגי, טומנים בחובם סיכונים, כמו למשל האפשרות כי ההליך יסתבך בעקבות זיהום. כך בדיוק אירע לב', צעירה בת 26, אשר ביקשה לבצע ניתוח להגדלת חזה, אך לא הוסברו לה מלוא הסיכונים הכרוכים, באופן אשר היה מאפשר לה לשקול בצורה מושכלת את ביצוע הניתוח. בית המשפט קיבל את תביעתה וקבע כי אילו היה הרופא המנתח מסביר לה את מלוא הסיכונים, לא היתה עוברת את הניתוח.

עו"ד רן שפירא
חזרה >

רשלנות רפואית בניתוח להגדלת חזה

רשלנות רפואית בהגדלת חזה

ניתוחי הגדלת חזה נעשים לרוב משתי סיבות – האחת רפואית והשנייה רצון אסתטי של האישה. כך או כך, לניתוחים אלו, ובעיקר לתוצאותיהם, ישנן השלכות משפטיות.

ניתוח להגדלת חזה, בדומה לכל ניתוח אחר, טומן בחובו סיכונים. על כן, כמו בכל הליך כירורגי אחר, חלה חובה על הרופא המנתח להסביר למטופלת את כל תופעות הלוואי והסיכונים הקיימים בניתוח, ולקבל את הסכמתה המלאה מדעת לפני ביצוע הניתוח.

"לא אמרו לי שיש סכנה של זיהום"

ב', צעירה בת 26, החליטה לעבור ניתוח להגדלת חזה. לדבריה, הרופא המנתח מסר לה כי מדובר בניתוח פשוט ללא סיכונים, וכי היא תזכה לתוצאה אותה ביקשה. אולם בפועל, ב' חוותה לאחר הניתוח סיבוך של זיהום קשה, שגרם לה לנזקים לא פשוטים כלל וכלל.

ב' טענה כי מעולם לא נאמר לה שישנם סיכונים בניתוח, ובוודאי לא סיכון של זיהום. לדבריה, ביצוע הניתוח היה מרצון, אך לא כזה שהיה מתממש לו הייתה יודעת כי קיימים סיכונים בניתוח.

חשוב לומר, במקרה שבו עורך רופא ניתוח מבלי לקבל מראש את הסכמת המטופלת, הרי שזה כשלעצמו מקור להגשת תביעה בגין היעדר הסכמה מדעת ופגיעה באוטונומיה של המטופלת. קל וחומר, כמו במקרה של ב', שבו גם נגרם לה נזק ממשי של זיהום קשה, וכך אכן ב' זכתה לקבל פיצוי בגן נזקיה.

איך מגישים תביעה?

הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח להגדלת חזה, ובכלל בכל תחום הרשלנות הרפואית, יש להגיש באופן שבו התביעה נתמכת בחוות דעת רפואית ערוכה כדין, שחתומה על ידי מומחה שמבהיר מדוע במקרה הספציפי קיימת רשלנות רפואית.

על המומחה הרפואי, לפרט בחוות דעתו את הסיבות לפיהן התרשל הרופא המנתח, וכמו כן לבסס את נזקיה של המטופלת, שכן רק באמצעות חוות דעת, יכול עורך הדין המטפל בתביעה לפעול ולדאוג להשגת מלוא הפיצוי לו זכאית המטופלת.

בכל מקרה, גם במצב שבו אין ודאות האם הניתוח או תוצאותיו מקורם ברשלנות רפואית, חשוב לבחון את הנושא בצורה מקצועית, וזאת באמצעות עורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית. לרוב, עורכי דין בתחום זה נמצאים בקשר מתמיד עם מומחים רפואיים מתאימים, וכך יכולה המטופלת לדעת האם במקרה שלה קיימת אכן רשלנות שיכולה לזכות אותה בפיצוי.

מאמרים נוספים בנושא

שקיפות עורפית
עו"ד רן שפירא,
07.05.2017
לבדיקת שקיפות עורפית קיימת חשיבות רבה ורופאים רבים נוהגים להפנות לביצועה, אף ...קרא עוד
כשלים באבחון מחלות גנטיות
עו"ד רן שפירא,
09.10.2016
אי ביצוע בדיקה, או פענוח שגוי, הם רק חלק מהמקרים אשר בגינם מוגשות בישראל תביעות ...קרא עוד
חשיבות האבחון המוקדם של ספינה ביפידה (שדרה שסועה)
עו"ד רן שפירא,
03.07.2024
ספינה ביפידה (שדרה שסועה) הינו מום מולד במסגרתו עצבים פורצים מחוץ לתעלת עמוד ...קרא עוד
רשלנות בייעוץ גנטי
עו"ד רן שפירא,
05.06.2016
תחום הגנטיקה התפתח בצורה מרשימה למדי בשנים האחרונות, ותוך כך גם הצפייה לאבחון ...קרא עוד

תגובות (0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *